(4721 S. K. m. 175) (1086 S. K. m. 74, 237)
Dava: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarda gün numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak gereği görüşülüp düşünüldü.
1- Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle yasaya uygun nedenlere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davalının (kadının) aşağıdaki bent dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2- Davalı kadının yoksulluk nafakası talebi bulunmadığı halde, kesin hüküm oluşturacak biçimde yoksulluk nafakası yönünden red hükmü kurulması doğru değildir.
Sonuç: Temyize konu kararın 2. bentte gösterilen nedenle BOZULMASINA, bozma kapsamı dışında kalan bölümlerinin ise 1. bentteki sebeplerle ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine oybirliği ile karar verildi. 16.04.2003 (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy