(4721 S. K. m. 27, 39, 495, 575, 598) (1086 S. K. m. 237) (1587 s. Nüfus K. m. 46)
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
24.7.1947 günlü taahhüt senedinde V. 'nin mirasçıları V. 'nin ölü olduğunu ifade etmişlerdir. Patnos Asliye Hukuk Hakimliğinin 1979/40 sayılı davasında, bu davanın davacıları taraf olmadığından kesin hükümden söz edilemez. Dinlenen bir kısım tanıklarda V. 'nin 13-14 yaşlarında öldüğünü belirtmişlerdir. Mahkemece bu deliller değerlendirilip sonucu uyarınca karar verilmesi gerekirken, kesin hüküm sebebiyle davanın reddedilmesi usul ve yasaya aykırıdır.
Sonuç:Temyiz edilen hükmün gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma sebebine göre de diğer yönlerin incelenmesine yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, 09.06.2003 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy