(4721 S. K. m. 166)
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm tazminat, nafaka, vekalet ücreti ve usul eksikliği yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
26.02.2004 günlü oturum (2) nolu ara kararı kesin sürenin neticelerini hasıl edecek nitelikte değildir. Davalı bir sonraki 8.4.2004 günlü oturumda tanıklarının adliye koridorunda hazır olduklarını belirterek dinlenmelerini istemiştir. Davalı tanıkları dinlenmeksizin yargılamaya devam edilmesi nedeniyle davalının savunma hakkı kısıtlanmıştır. Davalı tanıkları da dinlenip bu beyanlar da değerlendirildikten sona karar verilmek üzere hükmün bozulması gerekmiştir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın yukarıda gösterilen sebeple bozulmasına, bozma sebebine göre sair hususların şimdilik incelenmesine yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliği ile karar verildi. 04.11.2004 (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy