(4721 S. K. m. 166, 175)
Dava: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm yoksulluk nafakası yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: Mahkemece uyulan bozma kararından da anlaşıldığı gibi, boşanmaya neden olan olaylarda taraflar eşit kusurludur. Boşanmakla davalının yoksulluğa düşeceği de sabittir. Davalı lehine uygun bir yoksulluk nafakası verilmesi gerekirken, yazılı olduğu şekilde red hükmü kurulması doğru bulunmamıştır.
Sonuç: Temyize konu edilen hükmün açıklanan nedenle BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliği ile karar verildi. 08.11.2004 (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy