(4721 S. K. m. 166)
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Terk tarihi 6.6.2000'dir. ihtar istek tarihi 14.06.2002, davalıya ihtarın tebliğ tarihi 19.07.2002'dir. Dava ise süresinde 12.11.2002 tarihinde açılmıştır.
Davet edilen evde davacı kocanın annesi de sürekli olarak oturmaktadır. Şu halde bu konut manevi yönden bağımsız kabul edilemez. Davalı kadın eve dönmemekte haklıdır. Davanın reddi gerekirken kabulü ile boşanmaya karar verilmesi isabetsizdir.
Sonuç: Temyiz edilen kararın gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliği ile karar verildi. 06.12.2004 (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy