(4721 S. K. m. 166, 174)
Dava ve Karar: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm nafaka ve tazminatlar yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
1- Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davalının aşağıdaki bent kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2- Boşanmaya neden olan olaylarda davalı kocadan kaynaklanan ve davacı kadının kişilik haklarına saldırı teşkil eden maddi bir olayın varlığı kanıtlanmış değildir. Türk Medeni Kanununun 174/2. madde koşullarının oluşmadığı nazara alınmadan davacı yararına manevi tazminata hükmedilmesi doğru olmamıştır.
Sonuç: Temyiz edilen kararın 2. bentte gösterilen sebeplerle manevi tazminat yönünden BOZULMASINA, hükmün temyize konu diğer bölümlerinin ise 1. bentteki sebeplerle ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliği ile karar verildi. 14.02.2005 (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy