(4721 S. K. m. 166) (4787 S. K. m.4, geçici m.1)
Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm kişisel ilişki yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
1-Mahkemece Türk Medeni Kanununun 166/3. maddesi gereğince tarafların anlaşmalarına binaen boşanma kararı verildiğine göre, kişisel ilişkiye dair düzenlemenin de tarafların anlaştıkları şekilde kurulması gerekir. Bu yön gözetilmeden yazılı şekilde hüküm kurulması doğru olmadığı gibi, milli bayramların 2. gününün bulunmadığının da gözetilmemesi doğru değildir.
2-4787 Sayılı Aile Mahkemelerinin Kuruluş ve Yargılama Usullerine Dair Kanunun 4/1 maddesi; 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun ikinci kitabından (MK. md. 118-494) kaynaklanan bütün davaların Aile Mahkemesinde bakılacağını, geçici l. maddesi de; sonuçlanmamış davaların yetkili ve görevli aile mahkemesine devredileceğini hükme bağlamıştır. Karar bozulmakla sonuçlanmamış hale gelmiştir. Bu açıklama karşısında işin görev yönünün de düşünülmesi zorunludur.
Sonuç: Hükmün 1. bentte gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, 10.03.2004 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy