(4721 S. K. m. 166)
Dava: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hükmün temyizen mürafaa icrası suretiyle tetkiki istenilmekle duruşma için tayin olunan bugün duruşmalı temyiz eden Tayfun vekili Av. Cemal geldi. Temyiz eden karşı taraf tebligata rağmen gelmedi. Gelenin konuşması dinlendikten sonra işin incelenerek karara bağlanması için duruşmadan sonraya bırakılması uygun görüldü. Bugün dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Tanıkların anlattıkları davacı kadının davalının ailesinin eve gelmesine engel olduğu hadisesi ve davalının davacıyı dövmesi olayından sonra tarafların Gültepe Semtinden, Yeşilova'ya ( Camdibi )taşındıkları ve kira ile tuttukları Çamdibi 'ndeki bu evde 2002 yılı Mayıs ayından aynı yılın Aralık ayı sonuna kadar birlikte oturdukları evlilik birliğinin devam ettiği anlaşılmaktadır. Bu süre içerisinde aralarında boşanmayı gerektirir bir olayın varlığı ortaya konulmamıştır.
Davacı tanıklarının sözünü ettikleri dövme olayından ve davalı tanıklarının ifade ettikleri hadiselerden sonra tarafların barışıp, bir araya geldiklerine ve evlilik birliği Yeşilova'da ( Çamdibi )tuttukları evde yaklaşık 7 ay devam ettiğine göre tarafların birbirlerini affettiğinin en azından bu olayları hoşgörüyle karşıladıklarının kabulü gerekir. Bundan sonra boşanmayı gerektirir yeni bir olayın varlığı ortaya konulmadığına göre; evlilik birliğinin ortak hayatın devamına olanak vermeyecek şekilde temelinden sarsıldığı kabul edilemez. Tarafların açtığı boşanma davalarının reddi gerekirken, yetersiz gerekçe ile yazılı şekilde tarafların boşanmalarına karar verilmesi doğru görülmemiştir.
Sonuç: Temyiz olunan hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma sebebine göre tarafların diğer temyiz itirazlarının incelenmesine yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 22.06.2004 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy