(1086 S. K. m. 74)
Dava: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hükmün temyizen mürafaa icrası suretiyle tetkiki istenilmekle duruşma için tayin olunan 31.05.2003 günü taraflar tebligata rağmen gelmedi. İşin incelenerek karara bağlanması için duruşmadan sonraya bırakılması uygun görüldü. Bugün dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: 1-Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre davalı-davacının ( koca ) aşağıdaki bent kapsamı dışında kalan temyiz itirazları yersizdir.
2-Dava konusu aracın dava tarihi itibarıyla değerinin tespit ettirilip bu bedelin yarısına hükmedilmesi gerekirken, talep dışına çıkılarak ( HUMK. md. 74 ) aracın keşif tarihindeki değerinin yarısına hükmedilmesi doğru olmamıştır.
Sonuç: Temyiz edilen kararın 2.bentte gösterilen sebeplerle BOZULMASINA, hükmün temyize konu diğer bölümlerinin ise l. bentteki nedenlerle ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 18.07.2005 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy