(4721 S. K. m. 39)
Dava: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: Davacı, davalı Azim'in davalılar Mehmet ve Emine'den olduğu gerekçesiyle nüfus kayıtlarının düzeltilmesini talep etmiştir.
Davalılar Mehmet ve Emine'nin 25.3.1970 doğumlu Kerim adlı çocuklarının bulunduğu buna karşılık kaydı düzeltilmesi istenilen davalı Azim'in ise 1.9.1970 doğumlu olduğu görülmekle davalı Emine'nin bu sürede iki doğum gerçekleştirmesi olanaksız olduğundan davacıya nüfus kayıtlarının öncelikle bu yönlerden düzeltilmesi için mehil verilmesi, açılacak davanın bekletici mesele kabul edilmesi sonuçlandığında delillerin hep birlikte değerlendirilip sonucu uyarınca bir karar verilmesi gerekirken eksik inceleme ile yazılı şekilde hüküm kurulması usul ve yasaya aykırıdır.
Sonuç: Temyize dilen hükmün gösterilen sebeplerle BOZULMASINA, bozma sebebine göre diğer yönlerin şimdilik incelenmesine yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy