(4721 S. K. m. 174)
Dava: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Karar: 1- Davalı-karşı davacı kocanın davası hakkında hüküm kurulmaması isabetsizdir. Hükmün sırf bu nedenle bozulması gerekir.
2- Kabule göre de;
Davacı-davalı kadının 100.000 YTL. tazminat isteğinin ne kadarının Türk Medeni Kanununun 174/1. maddesi anlamında boşanmanın eki niteliğinde; ne miktarının ise katkı payına dayalı olduğu açıklattırılmadan yazılı şekilde hüküm kurulması doğru değildir.
Sonuç: Temyiz olunan kararın 1. bentte gösterilen sebeple BOZULMASINA, bozma sebebine göre sair temyiz itirazlarının incelenmesine yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy