MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü;
1)Sanık hakkında hakaret suçundan kurulan mahkumiyet hükmünün temyizen incelenmesinde,
Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin kararın 5560 sayılı kanunun 23.maddesi ile değişik 5271 sayılı kanunun 231/12. maddesi uyarınca itiraza tabi olup itirazı üzerine ilgili merci tarafından karar verilmesi gerektiğinden dosyanın incelenmeksizin mahalline İADESİNE,
2)Sanık hakkında yaralama suçundan kurulan mahkumiyet hükmünün temyizen incelenmesinde,
18/12/2010 tarihinde sanık 1 gün göz altında kalmış ve bu sürenin cezasından düşülmesine karar verilmemiş ise de infaz aşamasında bu sürenin dikkate alınabilir olması nedeni ile bu husus bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre sanık müdafiinin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA,16/01/2014 gününde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy