Tebliğname No : 4 - 2011/86562
MAHKEMESİ : İstanbul Anadolu 10. Asliye Ceza Mahkemesi
TARİHİ : 04/05/2010
NUMARASI : 2007/1121 (E) ve 2010/439 (K)
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü;
Müştekinin aşamalardaki anlatımlarına, müştekinin adli raporları içeriğine, sanığın soruşturma aşamasındaki müşteki ile itişip kakıştıkları, arbede esnasında müştekinin yere düştüğü, bu sırada yaralanmış olabileceği yönündeki dolaylı ikrarını içerir savunmasına ve tüm dosya kapsamına göre, sanığın müştekiyi kasten yaraladığı sabit olduğundan tebliğnamede bildirilen bozma düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Yerinde görülmeyen diğer temyiz itirazlarının reddine, ancak;
Sanığın aşamalarda, olayın başlangıcında müştekinin işyerinde bulunan müşteri araçlarından birisinin kaportasını ezip zarar verdiğini savunması karşısında, bu husus nedeniyle sanık lehine 5237 sayılı TCK'nin 29. maddesi uyarınca haksız tahrik koşullarının oluşup oluşmadığının karar yerinde tartışılmaması,
Bozmayı gerektirmiş, sanık müdafiinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepten dolayı 5320 sayılı Kanunun 8/1. maddesi ile yürürlükte bulunan 1412 sayılı CMUK’un 321. maddesi uyarınca kısmen istem gibi BOZULMASINA, 13.01.2014 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy