MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
HÜKÜM : Mahkumiyetine dair
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü;
Suça sürüklenen çocuğun 11.03.2013 tarihi itibariyle 18 yaşını doldurması nedeniyle, duruşmaların açık yapılmasında bir isabetsizlik görülmediğinden tebliğnamenin bu yöndeki görüşüne iştirak edilmemiştir.
1) Suç tarihinde 18 yaşından küçük olan ve adli sicil kaydında hapis cezası bulunmayan suça sürüklenen çocuk hakkında hükmolunan hürriyeti bağlayıcı cezanın TCK'nin 50/3 maddesi uyarınca aynı maddenin 1.fıkrasında yer alan seçenek yaptırımlara çevrilmesinin zorunlu olduğu gözetilmeden, yazılı şekilde hüküm verilmesi,
2) Suç tarihinde 18 yaşından küçük olan suça sürüklenen çocuk hakkında Çocuk Mahkemesi sıfatıyla hüküm tesis edilmemesi,
Bozmayı gerektirmiş, suça sürüklenen çocuğun temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, hükmün bu sebeplerden dolayı 5320 sayılı Kanunun 8/1. maddesi ile yürürlükte bulunan 1412 sayılı CMUK’un 321. maddesi gereğince isteme aykırı olarak BOZULMASINA, 14.03.2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy