MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
HÜKÜMLER : Mahkumiyetlere dair
Mahalli mahkemece verilen hükümler temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü;
Sanık ...'ın temyiz talebinin sadece kendisi hakkında verilen mahkumiyet hükmüne yönelik olduğu anlaşılmakla, bu kapsamla sınırlı olarak yapılan incelemede;
İlk haksız hareketin kimden geldiğinin anlaşılamaması nedeniyle, sanıklar hakkında TCK'nin 29. maddesi gereği haksız tahrik indirimi yapılırken, asgari seviyeden indirim yapılması yerine (1/2) oranda indirim yapılarak eksik ceza tayini aleyhe temyiz bulunmadığından, Sanık ...'ın müşteki ...'a karşı gerçekleştirdiği kasten yaralama eylemini silahtan sayılan sandalye ile gerçekleştirmesi karşısında sanık hakkında TCK'nin 86/3-e maddesinin uygulanmaması suretiyle eksik ceza tayini aleyhe temyiz olmadığından, ayrıca sanık ... hakkında tekerrüre esas mahkumiyet hükmü bulunduğu halde hakkında TCK 58/6. maddesinde belirtilen tekerrür hükümlerinin uygulanmaması aleyhe temyiz olmadığından, Anayasa Mahkemesinin 24.11.2015 tarih ve 29542 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 08.10.2015 tarih ve 2014/140 esas-2015/85 karar sayılı kararı ile 5237 sayılı TCK'nin 53. maddesindeki bazı hükümler iptal edilmiş ise de, bu husus infaz aşamasında dikkate alınabileceğinden bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre sanıkların yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün istem gibi ONANMASINA, 20.06.2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.