MAHKEMESİ :Ağır Ceza Mahkemesi
HÜKÜM : Sanığın mahkumiyetine dair
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü;
Sanık hakkında konut dokunulmazlığının ihlali suçundan verilen beraat hükmünü temyizde hukuki yararı bulunmayan sanık müdafinin beraat hükmünün gerekçesine yönelik herhangi bir itiraz ileri sürmemesi karşısında, sanık müdafinin temyiz itirazlarının sanık hakkında kasten yaralama suçu nedeniyle verilen mahkumiyet hükmüne yönelik olduğu kabul edilerek yapılan incelemede;
Anayasa Mahkemesinin 24.11.2015 tarih ve 29542 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 08.10.2015 tarih ve 2014/140 Esas-2015/85 Karar sayılı kararı ile 5237 sayılı TCK'nin 53. maddesindeki bazı hükümler iptal edilmiş ise de, bu husus infaz aşamasında dikkate alınabileceğinden bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre sanık müdafiinin temyiz itirazlarının reddiyle hükmün ONANMASINA, 01.11.2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy