MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
HÜKÜM: Sanığın mahkumiyetine dair
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak ;
Gereği görüşülüp düşünüldü:
Sanığın temyiz isteminin reddine dair 10/12/2015 gün ve 2013/471 Esas, 2014/980 sayılı Ek Kararda başvuru merciinin gösterilmemesi nedeniyle , ek karara yönelik temyiz isteminin süresinde olduğu kabul edilmiştir.
5320 sayılı Yasanın 8/1. maddesi gereğince uygulanması gereken 1412 sayılı CMUK'nın 311. maddesi hükmüne göre, eski hale getirme istemiyle birlikte temyiz talebinde bulunulması halinde eski hale getirmeye dair talebi inceleme yetkisi 5271 sayılı CMK'nin 42/1. maddesi uyarınca dairemize ait olduğu anlaşılmakla, mahkemenin bu yöndeki 10.12.2015 tarihli ek kararı hukuki değerden yoksun olduğu kabul edilerek yapılan incelemede; Sanığın yokluğunda verilen hükmün tebliğinde, sanığın duruşmada bildirdiği en son adresi yerine mernis adresinde Tebligat Kanunu'nun 21/2 maddesine göre tebligat çıkartıldığı ve bu nedenle bu tebligatın usulsüz olduğu anlaşılmakla, sanığın öğrenme üzerine yaptığı temyizin süresinde olduğundan sanığın eski hale getirme talebinin 5271 sayılı CMK'nin 42/1. maddesi gereğince kabulüne karar verilerek yapılan incelemede;
Anayasa Mahkemesinin 24.11.2015 tarih ve 29542 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 08.10.2015 tarih ve 2014/140 esas-2015/85 karar sayılı kararı ile 5237 sayılı TCK'nin 53. maddesindeki bazı hükümler iptal edilmiş ise de, bu husus infaz aşamasında dikkate alınabileceğinden bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre sanığın yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün isteme uygun ONANMASINA, 26/05/2016 gününde oy birliğiyle karar verildi.