MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
HÜKÜM: Beraate dair
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü:
Sanık müdafiinin temyiz isteminin, sanık hakkında verilen beraat kararı nedeniyle vekalet ücreti takdir edilmemesine yönelik olduğu belirlenmekle, bu kapsamda sınırlı yapılan temyiz incelemesinde;
Sanık hakkında aynı olay nedeniyle mağdur ...'e yönelik kasten yaralama suçundan beraat kararı verilmesine rağmen, mağdur ...'e yönelik kasten yaralama suçundan 5271 sayılı CMK'nin 223/8. maddesi uyarınca kamu davasının düşürülmesine karar verilmesi karşısında, tebliğnamenin beraat eden ve kendisini vekil ile temsil ettiren sanık lehine maktu vekalet ücretine karar verilmesi gerektiğine ilişkin bozma düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre sanık müdafiinin temyiz itirazlarının reddiyle hükmün isteme aykırı ONANMASINA, 24.04.2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.