MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü:
Sanığın olay günü müştekiyi eliyle yaraladığı müştekinin hastaneye giderek tedavi olduğu, ardından sanığın müştekiyi hastaneye giderek aldığı ve otomobille birlikte eve döndükleri sırada sanığın bu kez müştekiyi otomobilde eliyle vurup yaraladığı olayda 2 kez kasten yaralama suçundan kamu davası açıldığı ve eylemler arasında yer ve zaman farklılığı olduğu halde iki hüküm kurulması gerekirken tek hüküm kurulduğu anlaşılmakla, hüküm kurulmayan suç için zamanaşımı süresince hüküm kurulabileceğinden bu husus bozma nedeni yapılmamıştır.
Anayasa Mahkemesinin 24.11.2015 tarih ve 29542 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 08.10.2015 tarih ve 2014/140 Esas - 2015/85 Karar sayılı kararı ile 5237 sayılı TCK'nin 53. maddesindeki bazı hükümler iptal edilmiş ise de, bu husus infaz aşamasında dikkate alınabileceğinden bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre sanığın temyiz itirazlarının reddiyle hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 21.06.2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy