MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü:
26.12.2014 olan suç tarihinin karar başlığında 29.12.2014 olarak yanlış yazılması, mahallinde düzeltilmesi mümkün yazım hatası olarak kabul edilmiştir.
Mükerrir olan sanık hakkında hüküm kurulurken, 5237 sayılı TCK'nin 86/2. maddesindeki seçimlik cezalardan hapis cezası tercih edilmesine rağmen, aynı kanunun 50/2. maddesine aykırı olarak bu cezanın adli para cesasına çevrilmesi ve sonuç cezanın adli para cezası olması nedeniyle, sanık hakkında TCK'nin 58. maddesi gereğince tekerrür hükümlerinin uygulanamaması, aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre sanık müdafiin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün istem gibi ONANMASINA, 04.07.2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy