MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece bozma üzerine verilen hükümler temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü;
1)Sanıklar hakkında kasten yaralama suçundan kurulan hükümlerin temyizen incelenmesinde;
Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama niteliğindeki "yüzde sabit iz"in Dairemiz uygulamalarına göre basit tıbbi müdahale ile giderilmesinin mümkün bulunmadığı temel cezanın 5237 sayılı TCK'nin 86/1. maddesi uyarınca tayin olunması gerektiği gözetilmemiş ise de; TCK'nin 86/2, 3-e, 87/1-c maddeleri uygulanarak verilen hapis cezasının TCK'nin 87/1-c-son maddesi uyarınca 5 yıla çıkartılması nedeniyle sonuç ceza değişmediğinden ve aleyhe temyiz bulunmadığından bu husus bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre sanıklar müdafilerinin temyiz itirazlarının reddiyle hükümlerin isteme uygun olarak ONANMASINA,
2)Sanıklar hakkında konut dokunulmazlığını ihlal etmekten kurulan hükmün temyizen incelenmesinde;
Sanıklara yüklenen suçun gerektirdiği cezanın türü ve üst haddine göre, suç tarihi olan 31/01/2006 ile inceleme tarihi arasında 5237 sayılı TCK'nin 66/1-e ve 67. maddelerinde öngörülen 12 yıllık olağanüstü zamanaşımı süresinin gerçekleşmiş bulunduğunun anlaşılması,
Bozmayı gerektirmiş, sanıklar müdafilerinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görüldüğünden hükümlerin bu sebeple 6723 sayılı Kanunun 33. maddesiyle değişik 5320 sayılı Kanunun 8/1. maddesi ile yürürlükte bulunan 1412 sayılı CMUK'un 321. maddesi uyarınca BOZULMASINA ve gerçekleşen zamanaşımı nedeniyle sanıklar hakkında açılan kamu davasının 5271 sayılı CMK'nin 223/8. maddesi uyarınca DÜŞÜRÜLMESİNE, 22/02/2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.