MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
HÜKÜMLER: Mahkumiyete, ceza verilmesine yer olmadığına dair
Mahalli mahkemece verilen hükümler temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü;
Sanık müdafiinin temyiz başvurusunun sanık hakkında beraat kararı verilmesine ilişkin olduğu ve sanık hakkında tehdit suçundan verilen beraat hükmünün gerekçesine yönelik temyiz isteminde bulunulmadığı belirlenerek temyiz incelemesi sanık hakkında kasten yaralama suçundan kurulan mahkumiyet hükmü ve hakaret suçundan verilen ceza verilmesine yer olmadığına dair karara ilişkin olarak yapılmıştır.
Sanıklar ..., ... ve ... hakkında kasten yaralama suçundan açılan kamu davası hakkında mahkemesince her zaman bir karar verilmesi mümkün görülmüştür.
Sanık hakkında kasten yaralama suçundan kurulan mahkumiyet hükmüne ilişkin olarak Anayasa Mahkemesinin 24.11.2015 tarih ve 29542 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 08.10.2015 tarih ve 2014/140 Esas - 2015/85 Karar sayılı kararı ile 5237 sayılı TCK'nin 53. maddesindeki bazı ibareler iptal edilmiş ise de, bu husus infaz aşamasında dikkate alınabileceğinden bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre sanık müdafiinin temyiz itirazlarının reddiyle hükümlerin isteme uygun olarak ONANMASINA, 28/02/2018 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.