MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
HÜKÜM : Sanığın mahkumiyetine dair
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü:
Uzun süreli hapis cezası ertelenen sanık hakkında, TCK'nin 53/1-c maddesi hükmünün, aynı Kanun'un 53/3. maddesi gereğince “kendi alt soyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkileri” bakımından uygulanamayacağı gözetilmemiş ise de, bu hususun infaz aşamasında, Anayasa Mahkemesinin 24/11/2015 tarihli ve 29542 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 08/10/2015 tarihli ve 2014/140 Esas - 2015/85 Karar sayılı TCK'nin 53. maddesindeki bazı hükümlerin iptaline dair kararı da dikkate alınarak değerlendirilmesi mümkün görüldüğünden, bozma nedeni yapılmamıştır.
Yerinde görülmeyen diğer temyiz itirazlarının reddine, ancak;
TCK'nin 51/3. maddesi uyarınca, sanığın cezasının ertelenmesi nedeniyle uygulanan 1 yıl denetim süresinin alt sınırının mahkum olduğu 1 yıl 3 ay hapis ceza süresinden az olamayacağının gözetilmemesi,
Bozmayı gerektirmiş, sanık müdafiinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu nedenle, 6723 sayılı Kanun'un 33. maddesiyle değişik 5320 sayılı Kanun'un 8/1. maddesi ile yürürlükte bulunan 1412 sayılı CMUK'un 321. maddesi uyarınca BOZULMASINA, ancak bu husus yeniden yargılamayı gerektirmediğinden 5320 sayılı Kanun'un 8/1. maddesi ile yürürlükte bulunan 1412 sayılı CMUK'un 322. maddesi gereğince hükmün TCK’nin 51/3. maddesi uyarınca denetim süresi belirlenen paragrafından “1 yıl denetim süresi” ibaresinin çıkartılarak yerine “1 yıl 3 ay denetim süresi” ibaresinin eklenmesi suretiyle hükmün DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 01.10.2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy