MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
HÜKÜMLER : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece bozmaya uyularak verilen hükümler temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü:
Sanık hakkında 6136 sayılı Kanun’a aykırılık ve mağdur ...'nu kasten yaralama suçlarından kurulan mahkumiyet hükümlerinin Yüksek Yargıtay 8. Ceza Dairesinin 08.03.2018 tarih, 2016/12557 Esas ve 2018/2534 Karar sayılı ilamı ile onanmasına karar verildiği anlaşılmakla, mahkemece mağdur ...'nu kasten yaralama suçuna ilişkin olarak yeniden verilen kararın yok hükmünde olduğu belirlenerek; temyiz incelemesi sanık hakkında mağdurlar ..., ... ve ...'i kasten yaralama suçundan kurulan mahkumiyet hükümlerine hasren yapılmıştır.
Bozma sonrası, hükmolunan adli para cezalarının tür ve miktarı itibarıyla, "Hapis cezasından çevrilen adli para cezaları hariç olmak üzere, sonuç olarak belirlenen 3.000 TL dahil adli para cezasına ilişkin mahkumiyet hükmü;
a) 6217 sayılı Kanun'un 23. maddesi ile değişik CMK'nin 272/3-a maddesi gereğince kesin olduğu,
b) 6723 sayılı Kanun'la 5320 sayılı Kanun'un 8. maddesinde yapılan değişiklik gereğince, İstinaf Mahkemelerinin yürürlüğe girdiği 20.07.2016 tarihinden önce Yargıtay tarafından bozulan kararlarda, bu kararlar kesinleşinceye kadar eski CMUK'un 305 ila 326. maddelerinin halen yürürlükte olması dikkate alınarak, verilen adli para cezasının CMUK’un 305/1. maddesi gereğince de kesin olduğu belirlendiğinden,
Sanık müdafiin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun olan temyiz talebinin reddine ilişkin 30.10.2018 tarih, 2018/285 Esas ve 2018/1049 Karar sayılı ek kararın ONANMASINA, 27.02.2019 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy