MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
SUÇ : Kasten yaralama
HÜKÜMLER : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hükümler temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü:
Sanığın 24.09.2015 tarihinde mağdur eşine karşı gerçekleştirdiği basit kasten yaralama eyleminde, olayı kimin başlattığı tam ve net olarak tespit olunamadığı gerekçe gösterilerek mahkemece sanık lehine haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasına karar verilmiş ise de; sanığın aksi ispatlanamayan savunmasında mağdurun kendisine "Allah belanı versin, Allah canını alsın, arkadaşlarının yüzünden bana kızıyorsun" dediğini belirtmesi karşısında,5237 sayılı TCK'nin 3.maddesi uyarınca orantılılık ilkesi dikkate alınarak sanığın cezasından asgari (1/4) oranda indirim yapılması yerine yazılı şekilde (2/4) oranında indirim yapılmak suretiyle eksik ceza tayini aleyhe temyiz olmadığından,
Sanığın 26.09.2015 tarihinde mağdur eşine karşı gerçekleştirdiği basit kasten yaralama eyleminde olayı kimin başlattığı tam ve net olarak tespit olunamadığı gerekçe gösterilerek mahkemece sanık lehine haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasına karar verilmiş ise de; sanığın aşamalarda üzerine atılı suçu inkar ederek herhangi bir tahrik iddiasında bulunmadığı, oluşa ve tüm dosya içeriğine göre de,mağdurdan kaynaklanan sanığa yönelik haksız tahrik oluşturabilecek herhangi bir söz ya da davranışın bulunmadığı gözetilmeden, koşulları oluşmadığı halde sanık hakkında 5237 sayılı TCK'nin 29. maddesi gereğince (2/4) oranında haksız tahrik indirimi uygulanması suretiyle eksik ceza tayini, aleyhe temyiz olmadığından, bu hususlar bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre sanığın yerinde görülmeyen temyiz sebeplerinin reddiyle hükümlerin istem gibi ONANMASINA, 10.12.2019 gününde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy