MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
HÜKÜM : Hükmün açıklanması suretiyle mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hükümler temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü;
Sanığın kasten yaralama eylemlerini gerçekleştirdiği olay ile ilgili olarak TCK'nin 43/3. maddesi uyarınca zincirleme suç hükümlerinin uygulanamayacağı, bu nedenle sanığın eylemleri hakkında yerel mahkemenin kabul ve uygulamasında bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından tebliğnamenin (1) numaralı bozma düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Sanığın eylemlerini farklı zaman dilimlerinde ve birini beden yolu ile diğerini ise silahtan sayılan sopa ile gerçekleştirdiği, sopa ile yaralama eylemi hakkında kurulan hükümde alt sınırdan uzaklaşıldığı anlaşıldığından ve yine Anayasa Mahkemesinin 24.11.2015 tarih ve 29542 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 08.10.2015 tarih ve 2014/140 Esas - 2015/85 Karar sayılı kararı ile 5237 sayılı TCK'nin 53. maddesindeki bazı ibareler iptal edilmiş ise de; bu husus infaz aşamasında dikkate alınabileceğinden tebliğnamenin (2) ve (3) numaralı bozma düşüncelerine iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre sanığın temyiz itirazlarının reddiyle hükümlerin isteme aykırı olarak ONANMASINA, 21.05.2019 gününde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy