MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
HÜKÜMLER: Beraat
Mahalli mahkemece verilen hükümler temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü:
Sanık ... hakkında müşteki ....’yı kasten yaralama ve sanık ... hakkında müşteki ....’i kasten yaralama suçundan verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlarının merci kararı üzerine kesinleştiği anlaşılmakla bu hükümler temyiz incelemesi kapsamı dışında bırakılmıştır.
Sanıklar ...., ...., .... ve .... müdafiilerinin temyiz istemlerinin vekalet ücreti ile sınırlı olduğu, katılanlar .... ve .... vekillerinin temyiz istemlerinin ise sanıklar ...., ...., .... ve .... hakkında kasten yaralama ve hakaret suçlarından verilen beraat kararlarına yönelik olduğu belirlenerek yapılan incelemede;
İddianame anlatımı ve sevk maddeleri uyarınca sanıklar ..., ..., ... ve ...’nin her iki katılana yönelik hakaret suçunu işlediği iddiası ile kamu davası açıldığı görülmekle katılan ...’in suçtan zarar gören sıfatı bulunduğu anlaşılmış ve tebliğnamede yer verilen ret düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Müştekiler ..., ..., ... ve ...’nin yargılama sırasında kendilerini tek bir vekille temsil ettirdikleri ve sanık ... hakkında müşteki ...’yı, sanık ... hakkında ise müşteki ...’i kasten yaralama suçundan verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararları ile birlikte mahkemece sanıklar ... ve ... aleyhine vekalet ücretine de hükmedildiği görülmekle tebliğnamenin düzelterek onama düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre sanıklar ..., ..., ... ve ... müdafiileri ile katılanlar ... ve ... vekillerinin temyiz sebeplerinin reddiyle hükümlerin ONANMASINA, 25.09.2019 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.