MAHKEMESİ:SULH HUKUK MAHKEMESİ
Dava dilekçesinde 2.640,36 TL ıslahla 3.232.64 TL alacağın faiz ve masraflarla birlikte davalı taraftan tahsili istenilmiştir. Mahkemece davanın kısmen kabulü cihetine gidilmiş, hüküm taraf vekilince temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü.
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, davalının tüm, davacının sair temyiz itirazlarının reddi gerekir.
Ancak, haksız fillerde zarar, olay tarihinde gerçekleşmiş olduğundan meydana gelen zararın olay tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle tahsili gerekirken, dava tarihinden itibaren faiz yürütülmesi doğru görülmemiş ise de, bu hususun düzeltilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden, bu yöne ilişkin temyiz itirazlarını kabulü ile hükmün birinci fıkrasındaki "dava tarihinden" sözleri çıkartılarak yerine "suç (olay) tarihinden" sözleri yazılmak suretiyle hükmün düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekliyle ONANMASINA, 142.55.TL bakiye temyiz harcının temyiz eden davalıya yükletilmesine, 15.12.2011 tarihinde oybirliği ile karar verildi.