MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Dava dilekçesinde fazlaya ait hakların saklı tutularak şimdilik 10000 TL ecrimisilin faiz ve masraflarla birlikte davalı taraftan tahsili istenilmiştir. Mahkemece davanın kısmen kabulü cihetine gidilmiş, hüküm davacılar vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü.Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, sair temyiz itirazları yerinde değildir.
Ancak asıl alacağa dava tarihinden itibaren yasal faize hükmolunması gerekirken, dava tarihinden 09/04/2009'a kadar yasal faiz yürütülerek faizin bu süre içerisinde sınırlandırılması doğru değil ise de bu husus düzeltilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden, bu yöne ilişkin temyiz itirazlarının kabulü ile hükmün 2.fıkrasındaki "...asıl alacağa dava tarihinden 09/04/2009 tarihine kadar yasal faiz yürütülmesine..." ifadesinin çıkartılarak yerine "... Asıl alacağa dava tarihi olan 16/03/2009 tarihinden itibaren yasal faiz yürütülmesine..." fıkrasının yazılması suretiyle hüküm düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekliyle ONANMASINA, 88,85 TL fazla alınan temyiz harcının istek halinde temyiz edene iadesine, 18/06/2012 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy