MAHKEMESİ:SULH HUKUK MAHKEMESİ
Dava dilekçesinde kira parasının 01.10.2010 gününden başlayarak aylık 4.000 TL olarak tesbiti istenilmiştir. Mahkemece aylık kira parasının 2.130 TL olarak tesbiti cihetine gidilmiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kâğıtlar okunup gereği düşünüldü:Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre sair temyiz itirazları yerinde değildir.Ancak, tespiti istenilen dönemde kira parasının endeksin de üzerinde artış yapılmak suretiyle 2.200 TL olarak ödendiği davalı kiracı tarafından bildirilmiştir. Şu durumda mahkemece; davalı kiracı tarafından kabul edilmiş olan bu kira parasının tesbitine karar verilmesi gerekirken yanılgılı değerlendirme ile endeks uygulanmak suretiyle kira parasının tesbit edilmesi doğru görülmemiştir.
Bu hususun düzeltilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden hüküm fıkrasının 1. bendinde yer alan “2.130 TL” rakamının çıkartılarak yerine “2.200 TL” rakamının yazılması suretiyle hükmün düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekliyle ONANMASINA, 15.10.2012 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy