MAHKEMESİ:SULH HUKUK MAHKEMESİ
Dava dilekçesinde 5.000 TL yasal faiz ve masraflarla birlikte davalı taraftan istirdatı istenilmiştir. Mahkemece dava dilekçesinin görev yönünden reddi ile dosyanın görevli ve yetkili ...Asliye Hukuk Mahkemesine gönderilmesi cihetine gidilmiş, hüküm davacı-davalı tarafından temyiz edilmiştir.Karar davacı tarafından süresinde temyiz edilmiş. Temyiz dilekçesi davalı tarafa 26/10/2011 tarihinde tebliğ edilmiş. Davalı katılma yoluyla kararı temyiz etmiş ancak temyiz harcı alınmamış.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Hükmü cevapla birlikte temyiz eden davacı-davalı taraftan temyiz harçlarının alınmadığı anlaşılmış ancak dilekçenin temyiz defterine kayıt edilip edilmediği tespit edilememiştir.
Temyiz dilekçesi, temyiz defterine kaydedilmemiş ise HUMK. nun 432/4. maddesi uyarınca bir karar verilmesi, aksi halde HUMK. nun 434/3. maddesine göre işlem yapıldıktan sonra temyiz defterinin ilgili sayfasının sureti ile birlikte Dairemize gönderilmesi için dosyanın mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 01/03/2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy