MAHKEMESİ:SULH HUKUK MAHKEMESİ
Dava dilekçesinde 5.000 TL manevi tazminatın faiz ve masraflarla birlikte davalı taraftan tahsili istenilmiştir. Mahkemece davanın kısmen kabulü ile 1.000 TL manevi tazminatın dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte tahsili cihetine gidilmiş, hüküm davalı tarafından temyiz edilmiştir. Yerel mahkemece, miktar itibariyle karar kesin olduğundan, temyiz talebinin reddine karar verilmiş, red kararı da temyiz edilmektedir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü.Hükmün, kesin olarak verildiği mahkemece saptanmıştır.
Bu nedenle temyiz isteminin reddi ile yasaya uygun bulunan red kararının ONANMASINA, 2.75 TL bakiye temyiz harcının temyiz edene yükletilmesine, 28.02.2012 günü oybirliğiyle karar verildi.