MAHKEMESİ:SULH HUKUK MAHKEMESİ
Dava dilekçesinde kira parasının 01.05.2011 gününden başlayarak aylık 1.500 TL olarak tesbiti istenilmiştir. Mahkemece aylık kira parasının brüt 1.500 TL olarak tebiti cihetine gidilmiş, hüküm davalı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü.Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, sair temyiz itirazları yerinde değildir.Ancak, dava konusu mecurun nitelikleri ve davalının kiracılık süresine göre mahkemece hükmedilen kira parası hak ve nesafete uygun olmayacak şekilde fazladır.
Ne var ki, belirtilen bu husus ile buna bağlı olarak vekâlet ücretlerinin düzeltilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden bu yöne ilişen temyiz itirazlarının kabulü ile hüküm fıkrasının;
1- 1. bendinde yer alan “1.500 TL” rakamının çıkartılarak yerine “1.400 TL” rakamının yazılması,
2- 3. bendinin çıkartılarak yerine “3- AAÜT. ne göre hesaplanan 1.295 TL vekalet ücretinin davalıdan alınarak davacıya, 550 TL vekalet ücretinin ise davacıdan alınarak davalıya verilmesine” cümlesinin yazılması,Suretiyle hükmün düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekliyle ONANMASINA, 24.04.2012 günü oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy