MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen tazminat davasının yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen hüküm davalı tarafından temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü.
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, davalının sair temyiz itirazları yerinde değildir.
Ancak, davacı tarafından davadan önce davalıya ihtarname gönderilmediği için davalının temerrüde düşürülmediği anlaşıldığından, faizin dava tarihinden itibaren başlatılması gerekirken, mahkemece; 02.05.2011 tarihinden itibaren faize karar verilmesi doğru değilse de, bu hususun düzeltilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden hüküm fıkrasında yazılı bulunan "02.05.2011" tarihinin silinerek, yerine "28.09.2011" dava tarihinin yazılması suretiyle HUMK'nun 438/VII. C.2 maddesi gereğince hükmün düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekliyle ONANMASINA, 417,00 TL bakiye temyiz harcının temyiz edene yükletilmesine, 19.11.2013 tarihinde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy