MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasında görülen vasiyetnamenin iptali davasının yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen hüküm bir kısım davalılar vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Y A R G I T A Y K A R A R I
Tebligat Kanununun 16. maddesi ile Tebligat Tüzüğünün 22.maddesine göre; kendisine tebliğ yapılacak şahıs adresinde bulunamazsa tebliği kendisi ile aynı konutta oturan kişilerden birine yapılır. Muhatap namına kendisine tebligat yapılacak olan aile ferdi veya müstahdemin, muhatapla birlikte oturması şarttır.
Davalılar...., ... ve ...'ya çıkarılan gerekçeli karara ilişkin tebligatların, amcaları ve yeğeni olduğu belirtilerek muhatap ile aynı çatı altında birlikte oturan yakınına yapıldığı, ancak muhatabın tebligat saatinde adreste bulunmama nedeninin tebliğ memurunca tespit edilmediği, bu nedenle adı geçen davalılara yapılan tebliğatların usulsüz olarak tebliğ edildiği anlaşıldığından, gerekçeli kararın usulüne uygun tebliğ edilerek, temyiz süresi beklendikten sonra gönderilmesi için dosyanın mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 12.09.2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy