MAHKEMESİ :ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Y A R G I T A Y K A R A R I
Elektronik olarak Dairemize gönderilen temyize konu edilen dava dosyasının UYAP ortamında incelenmesinde; dava dilekçesinin, temyiz dilekçesinin, karar düzeltme istemine ilişkin talep dilekçesinin elektronik ortama aktarılmadığı anlaşılmıştır.
Sağlıklı bir temyiz incelemesi yapılabilmesi dosyada bulunan tüm belgelerin mahkemece UYAP'ta taranması ve UYAP ekranına aktarılması suretiyle mümkündür. Bu bağlamda, mahkemece elektronik ortama aktarılan dava dosyasının kontrolünün yapılarak UYAP'taki evrak kayıt ekranları kullanılarak evrakın türüne uygun olarak kaydedilmesi ve tekrar temyiz incelemesi için dairemize gönderilmesi bakımından dosyanın mahalline geri çevrilmesi gerekmiştir.
Bu nedenlerle, mahkemece dava dosyasının yapılacak dizi pusulasına göre eksiksiz ve okunaklı bir şekilde taranması ve UYAP ortamına aktarılarak yeniden gönderilmesi için yerel mahkemesine İADESİNE, 01.04.2014 gününde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy