MAHKEMESİ:ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
Taraflar arasındaki asıl ve birleşen davada vasiyetnamenin iptali - tenkis davasının mahkemece yapılan yargılaması sonucunda, davaların ayrı ayrı kabullerine yönelik olarak verilen hükmün, süresi içinde asıl dava davacısı (birleşen dosyalarda davalı) ... vasisi tarafından temyiz edilmesi üzerine; temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra, dosya içerisindeki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Y A R G I T A Y K A R A R I
1-Asıl dosya davacısı(birleşen dosyalarda davalı)... vekili Av....'na asıl dosya davacısı(birleşen dosyalarda davalı)... vasisi tarafından sunulan temyiz dilekçesinin tebliğ edilmediği anlaşılmaktadır.
2-İlgisi nedeniyle dosya içine alınması gereken İstanbul Anadolu 2 Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 2004/900 Esas 2017/232 Karar sayılı dava dosyasının da dosya kapsamında yer almadığı anlaşılmaktadır.
Bu itibarla,asıl dosya davacısı(birleşen dosyalarda davalı)... vekili Av....'na asıl dosya davacısı(birleşen dosyalarda davalı)... vasisi tarafından sunulan temyiz dilekçesinin usulüne uygun şekilde tebliğinin sağlanması ve İstanbul Anadolu 2 Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 2004/900 Esas 2017/232 Karar sayılı dava dosyasının dosyasına konulmasından sonra temyiz incelemesi için dosyanın Dairemize gönderilmesi için mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 13.01.2020 gününde oy birliğiyle karar verildi.