(5237 S. K. m. 29)
Dava: Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşüldü;
Karar: Sanığa atılı suçun alt haddi 5 yıl hapis cezasından fazla olmadığından tebliğnamedeki 1 nolu bozma düşüncesine iştirak edilmemiştir.
Yerinde görülmeyen sair itirazların reddine,
Ancak;
Sanık, mağdurun kendisine saldırıp dövmeye başlaması üzerine atılı suçu işlediğini beyan etmiş, Devlet Hastanesinden alınan raporda da edilmiş sanığın 5 gün iş ve güçten kalacak şekilde yaralandığı mütalaa olmakla, bu hususun sanık lehine haksız tahrik sayılması gerektiğinin gözetilmemesi,
Sonuç: Bozmayı gerektirmiş, sanığın temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepten dolayı 5320 sayılı Yasanın 8/1 inci maddesiyle yürürlükte bulunan 1412 sayılı CMUK'nun 321 inci maddesi uyarınca istem gibi BOZULMASINA, 24.10.2011 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy