(5237 S. K. m. 86) (1412 S. K. m. 321)
Dava: Kasten yaralama suçunda; sanıkların aşamalardaki savunmaları, dosya içindeki geçici ve kati raporlar birlikte değerlendirildiğinde, sanıkların eylemlerini karşılıklı olarak silahtan sayılan kesici aletle işlemiş oldukları cezada artırım yapılırken gözetilmelidir.
Birden fazla tekerrüre elverişli ilamı olması karşısında infazda tereddüt oluşturacak şekilde hangi ilamın tekerrüre esas alındığının kararda açıkça gösterilmemesi hukuka aykırıdır.
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Yerinde görülmeyen sair itirazların reddine,
Ancak;
1- Sanıkların aşamalardaki savunmaları, dosya içindeki geçici ve kati raporlar birlikte değerlendirildiğinde, sanıkların eylemlerini karşılıklı olarak silahtan sayılan kesici aletle işlemiş olduklarının anlaşılmış olması karsısında, 5237 Sayılı T.C.K.nun 86/3-e maddesi gereğince artırım yapılmaması.
2- Sanık A.U.K. ile ilgili olarak ise; birden fazla tekerrüre elverişli ilamı olması karşısında infazda tereddüt oluşturacak şekilde hangi ilamın tekerrüre esas alındığının kararda açıkça gösterilmemesi,
Sonuç: Bozmayı gerektirmiş. O Yer ve Üst C.Savcılarının temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepten dolayı 5320 Sayılı Kanunun 8/1. maddesiyle yürürlükte bulunan 1412 Sayılı C.M.U.K.nun 321. maddesi uyarınca isteme aykırı olarak bozulmasına, 02.11.2011 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy