Tebliğname No : 1 - 2013/318367
MAHKEMESİ : Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi
TARİHİ : 21/05/2013
NUMARASI : 2012/265 (E) ve 2013/239 (K)
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü;
Koşullarının bulunmaması nedeniyle sanık müdafiinin duruşmalı inceleme isteminin 1412 sayılı CMUK'un 318 ve 5271 sayılı CMK'nin 299. maddeleri uyarınca reddine karar verilerek yapılan incelemede;
Oluş, kabul ve tüm dosya içeriği dikkate alınarak, olayda sanık lehine haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasına ilişkin mahkemenin takdirinde bir isabetsizlik görülmediğinden, tebliğnamenin bu husustaki bozma görüşüne iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre sanık müdaafinin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükmün isteme aykırı olarak ONANMASINA, 27/05/2015 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy