Tebliğname No : 3 - 2013/191582
MAHKEMESİ : Aksaray 1. Asliye Ceza Mahkemesi
TARİHİ : 26/03/2013
NUMARASI : 2012/758 (E) ve 2013/329 (K)
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü;
Sanık hakkında silahla kasten yaralama suçundan hüküm kurulurken arttırım maddesinin TCK'nin 86/3e maddesi olarak gösterilmemesi mahallinde düzeltilir yazım hatası olarak kabul edilerek bozma sebebi yapılmamıştır.
Tekerrüre esas sabıkası bulunan sanık hakkında TCK'nin 58.maddesinde düzenlenen tekerrür hükümlerinin uygulanmaması ve müşteki Musa'nın raporları arasındaki çelişkinin giderilmemesi aleyhe temyiz olmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre sanığın temyiz itirazının reddiyle hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 15.04.2015 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy