MAHKEMESİ :Asliye Ceza Mahkemesi
HÜKÜM : Mahkumiyet
Mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunarak;
Gereği görüşülüp düşünüldü:
1) Kasten yaralama suçundan kurulan hüküm hakkında:
CMK'nin 231/11. maddesi uyarınca, denetim süresi içinde kasten suç işlemesi nedeniyle açıklanmasına karar verilen hükümde, önceki hükmün aynen kurulması gerektiği gözetilmeden hükmedilen cezanın ertelenmesine karar verilmesi aleyhe temyiz bulunmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Sanık hakkında, 5237 sayılı TCK'nin 53. maddesi uyarınca hak yoksunluklarına karar verilirken, hükmedilen, kısa süreli olmayan hapis cezasının ertelendiği nazara alınarak 5237 sayılı TCK'nin 53/3 maddesi uyarınca, hükümlünün kendi altsoyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkileri açısından TCK'nin 53/1. maddesindeki hak yoksunluklarının uygulanamayacağı gözetilmemiş ise de, bu husus Anayasa Mahkemesi'nin 24/11/2015 tarih ve 29542 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 08/10/2015 tarih ve E.2014/140-K.2015/85 sayılı iptal kararı ile oluşan yeni hukuki durum da gözetilerek infaz aşamasında dikkate alınabileceğinden bozma nedeni yapılmamıştır.
Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre sanık müdafiinin temyiz itirazlarının reddiyle hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA,
2) Tehdit suçundan kurulan hüküm hakkında:
CMK'nin 231/11. maddesi uyarınca, denetim süresi içinde kasten suç işlemesi nedeniyle açıklanmasına karar verilen hükümde, önceki hükmün aynen kurulması gerektiği gözetilmeden hükmedilen cezanın ertelenmesine karar verilmesi aleyhe temyiz bulunmadığından bozma nedeni yapılmamıştır.
Diğer temyiz itirazlarının reddine, ancak;
TCK'nin 53/4. maddesi uyarınca kısa süreli hapis cezasının ertelenmesi durumunda TCK'nin 53/1. maddesindeki hak yoksunluklarının uygulanamayacağının gözetilmemesi,
Bozmayı gerektirmiş, sanık müdafiinin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan hükmün bu sebepten 5320 sayılı yasanın 8/1. maddesi ile yürürlükte bulunan 1412 sayılı CMUK'un 321. maddesi uyarınca BOZULMASINA, ancak bu husus yeniden yargılamayı gerektirmediğinden CMUK'un 322. maddesi uyarınca hükümde TCK'nin 53. maddesine ilişkin paragrafın çıkartılması suretiyle hükmün isteme uygun olarak DÜZELTİLEREK ONANMASINA, 04/05/2016 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy