(1086 S. K. m. 74)
Dava: Dava dilekçesinde suya vaki müdahalenin önlenmesi istenilmiştir.
Mahkemece davanın kabulü cihetine gidilmiş, hüküm davalılar vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü.
Karar: Davada, davalının suya vaki müdahalesinin önlenmesi istenilmiş, mahkemece, davanın kabulü cihetine gidilmiş, hüküm, süresinde davalı tarafından temyiz edilmiştir.
Ancak, mahkemece, davalı tarafından HUMK hükümlerine göre usulüne uygun açılmış bir davası bulunmadığı halde davalıların su kaynağının ıslahı için yaptıkları masrafların tahsili cihetine gidilmesi Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 74.maddesine aykırı ise de bu husus davacı tarafından temyiz edilmediğinden aleyhe bozma nedeni yapılmamıştır.
Sonuç: Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, yerinde bulunmayan bütün temyiz itirazlarının reddi ile usul ve kanuna uygun olan hükmün ONANMASINA, 07.07.2005 günü oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy