(4721 S. K. m. 4) (1086 S. K. m. 438)
Taraflar arasında görülen nafaka davasının yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir. Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, sair temyiz itirazları yerinde değildir.
Ancak, tarafların gerçekleşen sosyal ve ekonomik durumları, nafakanın niteliği ve özellikle ekonomik göstergelerdeki değişim ile DİE'nin yayınladığı TEFE (ÜFE) artış oranı nazara alındığında takdir edilen miktar az olup, TMK'nun 4. maddesinde vurgulanan hakkaniyet ilkesine uygun bulunmamış ise de bu hususun düzeltilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden bu yöne ilişkin temyiz itirazlarının kabulü ile hükmün 1. fıkrasından ....aylık 25'er YTL artırılmak üzere müşterek çocuklar S. ve S. A. için aylık 125'er YTL iştirak nafakası olmak üzere toplam 250 YTL ifadesi çıkartılarak yerine aylık 75'er YTL artırılmak üzere müşterek çocuklar S. ve S. A. için aylık 200'er YTL iştirak nafakası olmak üzere toplam 400 YTL ifadesi yazılmak suretiyle hükmün düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekliyle ONANMASINA, 04.11.2008 günü oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy