(4721 S. K. m. 4)
Dava: Taraflar arasında görülen nafaka davasının yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen hüküm davalı tarafından temyiz edilmiştir.
Karar: Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü.
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, sair temyiz itirazları yerinde değildir.
Sonuç: Ancak, tarafların gerçekleşen sosyal ve ekonomik durumları, nafakanın niteliği ve özellikle ekonomik göstergelerdeki değişim ile DİE'nin yayınladığı TEFE(ÜFE) artış oranı nazara alındığında takdir edilen miktar çok olup, TMK'nun 4.maddesinde vurgulanan hakkaniyet ilkesine uygun bulunmamış ise de bu hususun düzeltilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden bu yöne ilişkin temyiz itirazlarının kabulü ile hükmün 1.fıkrasından 100-YTL.miktarında artırılarak....200-YTL.miktarında olarak belirlenmesine ifadesinin ve hükmün 2.fıkrasından ayrı ayrı 50-YTL.miktarında artırmak suretiyle....ayda 100-YTL.miktarında olarak belirlenerek ifadesinin çıkartılarak yerine 50,00-YTL.artırılarak.....150,00-YTL.olarak belirlenmesine ve ayrı ayrı 25,00'er YTL. artırmak suretiyle....ayda 75,00'er YTL.olarak belirlenerek ifadesi yazılmak suretiyle hükmün düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekliyle ONANMASINA, 18,40-YTL.bakiye temyiz harcının temyiz edene yükletilmesine, 25.12.2008 günü oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy