(4721 S. K. m. 4, 175) (1086 S. K. m. 438)
Dava ve Karar: Taraflar arasında görülen nafaka davasının yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü.
Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre, davacı tarafın sair temyiz itirazları yerinde değildir.
Sonuç: Ancak, tarafların sosyal ve ekonomik durumlarına, tedbir nafakasının niteliğine, özellikle de davalının tespit edilen mevcut gelir durumuna göre mahkemece takdir edilen nafaka miktarları az olup Türk Medeni Kanununun 4.maddesindeki hakkaniyet ilkesine uygun değilse de; bu hususun düzeltilmesi yeniden yargılamayı gerektirmediğinden hükmün 1. fıkrasından 150, 75, 50, 375 rakamları çıkartılarak sırası ile yerlerine 300, 100, 100, 600 rakamlarının yazılması suretiyle hükmün düzeltilmesine ve düzeltilmiş bu şekliyle ONANMASINA, 1.60 TL bakiye temyiz harcının temyiz edene yükletilmesine, 13.04.2009 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy