(5237 S. K. m. 43)
Dava: Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç gününe göre dosya görüşüldü:
Karar: Temyiz isteğinin reddi nedenleri bulunmadığından işin esasına geçildi.
Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede başkaca nedenler yerinde görülmemiştir.
Ancak; sanık hakkındaki temel cezanın suçun işleniş şekli, suç saiki ve olayın özellikleri gözetilerek alt sınırdan belirlenmesine karşın zincirleme suç sebebiyle TCY.nın 43. maddesi uyarınca uygulama yapılırken gerekçe gösterilmeden alt sınırın üzerindeki bir oranda artırım yapılarak fazla ceza belirlenmesi,
Sonuç: Yasaya aykırı ve sanık C. K.'in temyiz nedenleri yerinde görüldüğünden tebliğnamedeki onama düşüncesinin reddiyle HÜKMÜN BOZULMASINA, yargılamanın bozma öncesi aşamadan başlayarak sürdürülüp sonuçlandırılmak üzere dosyanın esas/hüküm mahkemesine gönderilmesine, 28.01.2009 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy