Tebliğname No: 4 - 2010/270662
MAHKEMESİ : Edremit 2. Sulh Ceza Mahkemesi
TARİHİ: 03/03/2010
NUMARASI: 2008/330 (E) ve 2010/185 (K)
SUÇ: Tehdit
Yerel Mahkemece verilen hükümler temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Temyiz isteğinin reddi nedenleri bulunmadığından işin esasına geçildi.
Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede başkaca nedenler yerinde görülmemiştir.
Ancak;
Olay hakkında bilgisi olduğu anlaşılan ve soruşturma aşamasında ifadesi alınan S.. D..'nun tanık sıfatıyla beyanına başvurulmadan eksik kovuşturmayla yetinilerek beraat kararı verilmesi,
Kanuna aykırı ve O Yer Cumhuriyet Savcısının temyiz nedenleri ile tebliğnamedeki düşünce yerinde görüldüğünden HÜKÜMLERİN BOZULMASINA, yargılamanın bozma öncesi aşamadan başlayarak sürdürülüp sonuçlandırılmak üzere dosyanın esas/hüküm mahkemesine gönderilmesine, 27/02/2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.