MAHKEMESİ :Çocuk Mahkemesi
SUÇ : Hakaret
HÜKÜM : Ceza vermekten vazgeçilmesi
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Müşteki ..., velisi ve vekilinin 25/05/2011 tarihli talimatla alınan ifadelerinde suça sürüklenen çocuk ... 'dan şikayetçi olup, davaya katılmak istediklerini belirtmelerine karşın, yerel mahkemece bu konuda bir karar verilmemiş olduğu anlaşılmakla; CMK'nın 237/2. maddesi gereğince müşteki ile velisinin davaya katılan, vekilinin de katılan vekili olarak kabulüne karar verilerek temyiz isteğinin reddi nedenleri bulunmadığından işin esasına geçildi.
Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede:
Eyleme ve yükletilen suça yönelik katılan ... Kayalı vekilinin temyiz iddiaları yerinde görülmediğinden tebliğnameye uygun olarak, TEMYİZ DAVASININ ESASTAN REDDİYLE HÜKMÜN ONANMASINA, 02/04/2014 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.