MAHKEMESİ :Sulh Ceza Mahkemesi
SUÇ : Tehdit
HÜKÜM : Beraat
Yerel Mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle, başvurunun süresi ve kararın niteliği ile suç tarihine göre dosya görüşüldü:
Temyiz isteğinin reddi nedenleri bulunmadığından işin esasına geçildi.
Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede;
Anayasa'nın 138/1 nci maddesi gereğince vicdani delil sistemi söz konusu olup, mahkemece, katılanın yakınlarının tanıklığına gerekçeli olarak itibar edilmediğinin belirtilmesi ve başkaca delil olmadığı gibi sanığın suçu kabul etmemesi karşısında tebliğnamedeki görüşe iştirak edilmemiştir.
Eyleme ve yükletilen suça yönelik katılan ... vekilinin ileri sürdüğü nedenler yerinde görülmemiş olmakla TEMYİZ DAVASININ ESASTAN REDDİYLE HÜKMÜN ONANMASINA, 06/03/2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
...
Full & Egal Universal Law Academy